Ninja Express Media Call Center: BeasiswaSarjana

Sekiranya terdapat masalah dalam proses penghantaran, maka pusat panggilan Ninja Expressm tersedia untuk mengemukakan aduan boleh menjadi pilihan terbaik. Seperti yang sudah kita ketahui, masalah memang salah satu perkara yang tidak dapat dielakkan oleh ahli perniagaan, terutama mereka yang terlibat dalam perniagaan dalam talian.

Untuk memudahkan anda membuat penghantaran, kewujudan perkhidmatan ekspedisi memang boleh dipercayai. Dengan adanya perkhidmatan ini, ia akan membuat orang perniagaan tidak perlu menghantar barang mereka terus kepada pengguna. Dengan cara ini, ia jelas akan menjadikan anda lebih fokus dalam perniagaan anda.

Malangnya, menghantar pakej atau barangan tertentu melalui perkhidmatan ekspedisi tidak terlepas dengan pelbagai jenis masalah di dalamnya. Termasuk apabila menggunakan perkhidmatan Ninja Express. Ninja Express sendiri adalah salah satu syarikat perkhidmatan penghantaran di mana ia sangat popular di Indonesia.

Walaupun ia dikenali kerana menawarkan pelbagai perkhidmatan dan produk penghantaran yang berpatutan, ia tidak bermakna bahawa orang perniagaan tidak mendapat masalah apabila menggunakannya seperti masalah kehilangan barangan kepada masala yang berlaku dalam pakej atau aduan lain. Itulah sebabnya kewujudan pusat panggilan Ninja Express untuk aduan memang dicari.

Pasti anda tidak mahu jika pakej dihantar mengalami masalah seperti kehilangan atau kerosakan? Inilah sebabnya mengapa penting untuk membuat aduan atau aduan supaya tidak mendapat kerugian. Agar tidak lambat melangkah, berikut adalah ulasan lengkap di mana anda  perlukan.

Glimpse of Ninja Express

Sebelum anda tahu bagaimana untuk menghubungi pusat panggilan ninja Express, sangat penting untuk mengetahui sekilas tentang perkhidmatan ekspedisi popular ini di Indonesia. Di mana ini adalah syarikat penghantaran barang yang wujud di Singapura pada tahun 1024 yang lalu.

Syarikat ini menjadi sekutu Ninja Van yang pertama kali diasaskan oleh tiga orang iaitu Chang Wen, Shaun Chong dan Tax Boaxian di mana masing-masing mempunyai kedudukan yang berbeza. Syarikat ini menyediakan perkhidmatan penghantaran dan penerimaan untuk barangan yang berasaskan teknologi dan juga menawarkan perkhidmatan COD yang merupakan perkhidmatan yang paling popular.

Selepastidak tiba di Indonesia, ternyata syarikat itu sudah wujud terlebih dahulu di Singapura, Filipina, Malaysia, Vietnam dan Thailand. Di samping itu, di Indonesia, perkhidmatan penghantaran Ninja ini telah bekerjasama dengan pelbagai jenis platform e-dagang terbesar di Indonesia seperti Shopee, Bukalapak, Blibli, Tokopedia, Sociola dan banyak lagi.

Untuk menawarkan pelbagai perkhidmatan yang dimiliki, perkhidmatan penghantaran ini juga menggunakan media sosial seperti Instagram dan Facebook untuk memasarkan produk yang dimilikinya. Kewujudan syarikat ini hampir tersebar di pelbagai wilayah di Indonesia seperti di Bandung, Jabodetabek, Yogyakarta, Surabaya dan Semarang.

Pusat Panggilan Media Ninja Express Menimbulkan Aduan

Adakah anda sudah tahu sekilas tentang salah satu perkhidmatan ekspedisi terbesar di Indonesia? Kembali ke topik utama, pelbagai jenis masalah dalam proses penghantaran barangan sendiri ternyata sering berlaku dan dialami oleh orang ramai apabila mereka menggunakan perkhidmatan Ninja Express. Sebenarnya, tidak perlu terlalu risau tentang masalah ini.

Sebabnya, anda boleh terus menghubungi bahagian c media Ninja Express semua pusat untuk menimbulkan aduan.  Di mana perkhidmatan ini dapat dinikmati oleh semua orang yang memerlukan maklumat dan penyelesaian yang tepat jika ada masalah semasa proses penghantaran atau berkaitan dengan pakej yang anda miliki.

Pusat panggilan exspedisi ini adalah melalui nombor telefon (021) 2926 4120.  Anda boleh terus menghubungi nombor untuk proses aduan. Terdapat bahagian perkhidmatan pelanggan di mana ia akan menerangkan pelbagai jenis masalah dan memberikan penyelesaian terbaik. Pastikan anda berkomunikasi dengan baik untuk mendapatkan perkhidmatan yang terbaik.

Sebelum membuat keputusanuntuk membuat aduan di bahagian pusat panggilan  media Ninja Express sampai kan aduan,  maka terdapat beberapa dokumen penting yang mesti disediakan dengan betul seperti nama pengirim, nombor resit dan alamat destinasi. Dengan maklumat dari dokumen, ia akan memudahkan Ninja Express untuk mengesan pakej yang anda ada.

Membuat Aduan Melalui Laman Web dan E-mel

Bukan sahaja dengan menghubungi  pusat panggilan media Ninja Express untuk mengemukakan aduan , anda juga boleh mengemukakan aduan melalui wesit e rasmidari perkhidmatan penghantaran perkhidmatan ini di www.ninjaexpress.co/id-id/contact-us. Melalui halaman ini, anda akan menemui borang untuk mengemukakan aduan atau aduan.

Kemudian, akan ada pelbagai jenis soalan yang boleh disesuaikan dengan masalah yang sedang dihadapi seperti masalah yang berkaitan dengan pakej, melaporkan barang yang hilang, soalan penghantaran ke luar negara dan mencari penyelesaian. Pastikan anda memilih jenis soalan di mana ia sesuai dengan masalah yang anda  hadapi.

Sekiranya demikian, pengguna akan diminta untuk mengisi nama penuh, nombor telefon, nombor resit, alamat e-mel dan keterangan mereka untuk menjelaskan masalah yang berlaku kepada anda. adalah lebih baik untuk menyampaikan maklumat sebaik mungkin dan menerangkannya secara terperinci. Jangan berbohong berkaitan dengan masalah yang sedang dialami.

Sebagai tambahan kepada pusat panggilan media Ninja Express untuk mengemukakan aduan dan laman web rasmi, anda juga boleh mengemukakan aduan ini melalui e-mel yakni di support_id@ninjavan.co. Untuk satu kaedah ini, ia juga sangat mudah dilakukan dan hampir sama apabila anda mengadu melalui laman web. Anda boleh menghantar mesej terus ke alamat e-mel yang berkenaan.

Kemudian terangkan butiran masalah yang sedang berlaku. Jangan lupa untuk memasukkan beberapa dokumen sokongan yang kemudiannya akan digunakan sebagai bukti. Dokumen sokongan termasuk nombor resit, alamat, nama pengirim dan sebarang bukti. Apabila membuat aduan melalui e-mel, pastikan anda bersabar dalam menunggu jawapan.

Pelbagai Perkhidmatan dari Ninja Express

Kewujudan Ninja Express juga ternyata juga menawarkan pelbagai perkhidmatan dan kemudahan terbaik untuk pengguna termasuk

  1. Perkhidmatan mudah

Ini adalah jenis perkhidmatan yang akan memberi kemudahan kepada pelanggan dalam proses penghantaran dan pembayaran yang lebih mudah. Tujuan perkhidmatan ini adalah supaya anda dapat menjimatkan masa untuk menjaga pentadbiran jualan.

  1. Perkhidmatan bayar di tempat

Perkhidmatan bayar di tapak atau COD (tunai semasa penghantaran) adalah salah satu produk penghantaran di mana ia dicari. Tujuan perkhidmatan ini adalah untuk memudahkan anda membayar kos barangan dan kos penghantaran secara tunai mengikut tempat yang dimaksudkan.

  1. Perkhidmatan pusat panggilan untuk aduan

Akhirnya, kewujudan perkhidmatan pusat panggilan dari Ninja Express untuk aduan ternyata menjadi salah satu perdana yang ada. Terima kasih kepada perkhidmatan ini bahawa ia akan memberikan kemudahan untuk menyelesaikan semua masalah yang berkaitan dengan pakej anda.

Masalah dalam proses menghantar pakej dengan perkhidmatan ekspedisi sememangnya merupakan salah satu masalah di mana ia sering berlaku, termasuk ketika menggunakan perkhidmatan ini. Pusat panggilan Ninja Express Media menyampaikan aduan boleh dihubungi dengan mudah.

Selengkapnya