Cara Menghubungi Pusat Panggilan Niaga : Zakat

Mengetahui Pusat Panggilan  atau cimb Niaga sememangnya sangat penting bagi masyarakat kerana ia akan sangat membantu jika ada masalah. Untuk bungipusat panggilan itu sendiri boleh dilakukan dengan mudah. Hanya saja tidak semua orang tahu bagaimana melakukannya, terutama jika itu pertama kalinya.

Seperti yang sudah kita ketahui, Cimb Niaga sendiri menjadi salah satu bank swasta nasional di mana ia pada asalnya dinamakan Niaga. Kewujudan bank swasta ini ternyata dipilih oleh ramai orang kerana beberapa faedah yang akan diperolehi oleh pelanggan di dalamnya. Ia tidak berhenti di situ, perkhidmatan dan kemudahan di dalamnya juga agak lengkap.

Bukan itu sahaja, pelbagai jenis perkhidmatan dan kemudahan berasaskan teknologi maklumat juga telah digunakan oleh bank ini sejak penubuhannya.  Di samping itu,  perdagangan ini  juga menjadi bank pertama yangmenyediakan perkhidmatan kepada orang awam dalam bentuk mesin ATM di Indonesia.

Pada tahun 1991, bank ini ternyata menjadi bank di mana ia menyediakan perkhidmatan kepada pelanggannya dalam bentuk perkhidmatan dalam talian. Perkhidmatan ini juga disertakan dengan pusat panggilan Niaga di mana kewujudan perkhidmatan Pelanggan lebih mudah dihubungi pada bila-bila masa dan di mana sahaja oleh pelanggan untuk memberikan kepuasan.

Cimb Niaga juga disenaraikan di Bursa Saham Jakarta dan Bursa Saham Surabaya. Pencapaian Bank ini mampu menjadikannya kategori bank terbesar di Indonesia. Kedudukan itu ternyata berdasarkan aset syarikat yang berkenaan.

Mengenal Lebih Jauh Bank CIMB Niaga

Sebelum anda bertanyatentangcara menghubungi  pusat panggilan Niaga, sangat penting untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bank swasta terbesar di Indonesia. CIMB Niaga sendiri termasuk dalam kelas bank keempat terbesar di negara ini. Adapun apabila dilihat dari segi aset yang dimiliki. Majoriti sahamnya dimiliki oleh CIMB Group.

Perniagaan atau produk utama yang ditawarkan oleh syarikat ini adalah kredit modal perniagaan atau pemilikan rumah. Inilah yang menjadikan Niaga disenaraikan sebagai bank dengan penyedia pinjaman pemilikan rumah ketiga terbesar di negara ini. Di samping itu, pelbagai program dan perkhidmatan ditawarkan untuk menarik lebih ramai pelanggan.

Pada tahun 1976, melancarkan program kredit profesional di mana ini adalah jenis pinjaman untuk profesional seperti pakar kejuruteraan, doktor dan lain-lain. Pada tahun 1981-1982 ia telah melaksanakan sistem perbankan dalam talian dan sistem rangkaian pejabat cawangan. 3 tahun kemudian, ia membentuk rangkaian unit perniagaan untukpertukaran va l uta asing rasmi dan telah dilancarkan di beberapa pejabat cawangan.

Tambahan pula, pada tahun 1987, CIMB menjadi syarikat perbankan pertama yang menawarkan perkhidmatan kepada pelanggannya dalam bentuk mesin ATM di Indonesia. Tepat pada bulan Jun 1989 ia menjadi saat ketika bank menawarkan tawaran saham pertamanya untuk menjadi syarikat awam. Hanya pada bulan Mei 2008, ia secara rasmi menukar namanya kepada BANK CIMB Niaga.

Call Center Niagauuk Aduan

Setiap daripada kita yang menggunakan perkhidmatan perbankan, tentu saja, kadang-kadang akan menemui masalah, seperti masalah dengan perkhidmatan yang telah ditawarkan sebelum ini. Untuk mengatasi masalah ini, kami benar-benar memerlukan kewujudan pusat panggilan dari syarikat yang berkenaan untuk memudahkan mengatasi masalah ini.

Pada mulanya, pusat panggilan ini sendiri ternyata menawarkan perkhidmatan bebas tol sebagai perkhidmatan terbaik untuk pelanggan. Malangnya, perkhidmatan itu ternyata tidaklagi tersedia. Tetapi tidak perlu risau kerana anda masih boleh menghubungi mereka dengan mudah melalui telefon pintar anda dengan mudah dan cepat.

Bagi anda yang mempunyai masalah, bisa segera membuat aduan dengan menghubungi nombor 14041 yang merupakan  pusat panggilan  rasmi Perdagangan .  Melalui perkhidmatan ini, pelanggan dapat menyelesaikanmasalah perbankan yang berlaku kepada anda. Terdapat pelbagai jenis masalah yang boleh diadukan kepada jabatan perkhidmatan pelanggan atau pusat panggilan termasuk:

 1. Kehilangan kad kredit yang anda miliki
 2. Lupa pin kad kredit atau debit anda
 3. Buku simpanan yang hilang
 4. Proses menyekat kad kredit atau debit
 5. Dan masalah lain berkaitan dengan perkhidmatan dan kemudahan yang ditawarkan.

Bukan itu sahaja, tetapi sebahagian daripada pusat panggilan ini juga akan siap sedia selama 24 jam. Dengan cara ini  ia akan membuat anda selesa membuat aduan pada bila-bila masa dan di mana sahaja.  Selain pusat panggilanmailto:14041@cimbniaga.co.id Niaga, anda juga boleh menghantar e-mel kepada mailto:14041@cimbniaga.co.id Niaga.co.id 14041@cimb untuk maklumat lanjut.

Bagaimana Prosedur AduanBank Cimb Niaga

Adakah anda sudah tahu nombor pusat panggilan  Niaga?  Bagi anda yang tidak tahu bagaimana prosedur untuk aduan kepada bank sebenarnya sangat mudah dilakukan. Hanya saja kebanyakan orang masih bingung untuk melakukannya. Agar tidak tersilap, berikut adalah prosedur untuk mengemukakan aduan kepada bank ini.

Untuk mengemukakan aduan kepada  bank Niaga  , ia boleh dilakukan dengan terus menghubungi nombor pusat panggilan yang berkenaan. Apabila ia disambungkan, anda boleh segera menyampaikan apa aduan atau masalah di mana ia sedang dihadapi. Pastikan untuk menyampaikan maklumat sebaik mungkin supaya mereka dapat memahami masalah dan memberikan penyelesaian terbaik.

Sebagai tambahan kepada nombor ini, terdapat alternatif lain yang dapat membantu pelanggan mengemukakan aduan sepertimelalui media sosial yang mereka miliki, iaitu:

 1. Facebook: CIMB Niaga
 2. Twitter : @cimbPerdagangan
 3. Instagram: @cimb_Market
 4. laman web: cimbhttp://www.cimbniaga.co.id/ Niaga.co.id

Terdapat beberapa dokumen yang mesti disediakan terlebih dahulu sebelum memutuskan untuk menghubungi pusat panggilan Perdagangan seperti identiti peribadi, kronologi aduan, data sokongan atau dokumen (seperti bukti transaksi, borang bantahan atau lain-lain) dan nombor telefon pemberi maklumat.

Kelebihan dari Bank Cimb Niaga

Sudah tahu bagaimana untuk menghubungi pusat panggilan bank ini?  Anda juga perlu tahu apa kelebihan bank.

 1. Mempunyai produk yang lengkap

Kelebihan pertama menjadi pelanggan dalam Perdagangan ialah terdapat produk lengkap termasuk perkhidmatan Xtra, Hypermart Savers, AirAsia Savers, On Account dan banyak lagi. Dengan kewujudan produk lengkap, ia boleh disesuaikan dengan keperluan bakal pelanggan.

 1. Mempunyai bahagian pusat panggilan responsif dan komunikatif

Bagi anda yang ingin membuat aduan mengenai pelbagai jenis masalah seperti kehilangan kad kredit atau debit, melupakan pin untuk kehilangan simpanan anda, anda tidak perlu risau kerana mereka mempunyai bahagian pusat panggilan responsif dan komunikatif supaya ia boleh dipercayai dengan mudah.

 1. Tersebar di pelbagai bandar utama

Malah menjadi pelanggan di bank ini tidak sukar dilakukan kerana terdapat cawangan yang terdapat di hampir semua bandar utama di Indonesia. Dengan cara ini, ia memudahkan anda mendapatkan perkhidmatan dan produk mengikut keperluan anda.

Cimb Niaga adalah salah satu bank swasta besar di Indonesia yang menawarkan pelbagai perkhidmatan dan kemudahan terbaik untuk pelanggannya. Sekiranya terdapat aduan atau masalah, pusat panggilan Niaga boleh dipercayai.

Selengkapnya